Máma már nem hasad tovább (2008)

2016. november 26. 00:06 - Felcsuti Balazs

A pénzügyi válság kitörése óta azon kapom magam, hogy minden nap alig várom a délután négy órát. Akkor zár be ugyanis a New York-i tőzsde.

Az utóbbi három hétben az amerikai részvényárfolyamok zuhanórepülésben voltak. A Dow Jones index rendszeresen esett napi 6-7%-ot, a volatilisabb részvényekből összeállított Nasdaq még rosszabbul teljesített.

A legtöbb amerikaihoz hasonlóan megtakarításaim egy részét én is a (nagyon) hosszú távon verhetetlenül teljesítő tőkepiacra bízom. Magánnyugdíjalapom is, melybe fegyelmezetten minden hónapban beteszem fizetésem egy kis részét, túlnyomórészt részvényekbe van befektetve abban a reményben, hogy a több évtizedes befektetési időhorizontom alatt portfólióm hozama jelentősen meghaladja majd a kötvényekét.

Itt olvashatod tovább...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paxamericana.blog.hu/api/trackback/id/tr911998958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása