Eladták a lelküket

2017. március 01. 15:48 - Felcsuti Balazs

Goethe Faustjában az életével elégedetlen főhős üzletet köt Mefisztóval, az ördög képviselőjével: boldogságért cserébe Mefisztóé lesz Faust lelke. Ez a történet juthat az ember eszébe az amerikai republikánus párt és Donald Trump kapcsolatát figyelve.

Valamikor 2015 derekán Donald Trump úgy döntött, hogy republikánus színekben indul az USA elnökségéért. Trump ideológiáját tekintve nem igazán illett bele a republikánus pártba. A szabadkereskedelmi egyezményeket hevesen támadó, nagy állami infrastrukturális beruházásokat támogató, a melegek és transzneműek jogait elfogadó Trump eléggé távol esik a republikánus párt szabadpiacot istenítő, kis államot hirdető, társadalmi kérdésekben konzervatív fősodrától.

Itt olvashatod tovább...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paxamericana.blog.hu/api/trackback/id/tr2412305027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása