Amerika: füstbe ment elvek? (2013)

2016. november 29. 04:52 - Felcsuti Balazs

„Ami pedig nemzetünk védelmét illeti, elutasítjuk azt, hogy választanunk kelljen biztonságunk és értékeink között. [...] Ezek az értékek példát mutatnak a világnak és mi nem fogjuk őket a gyakorlatiasság oltárán feláldozni. [...] Emlékezzünk arra, hogy korábbi generációk nemcsak tankokkal és rakétákkal győzték le a fasizmust és a kommunizmust, hanem erős szövetségekkel és időtálló elvekkel. Elődeink tudták, hogy hatalmunk önmagában kevés ahhoz, hogy megvédjük magunkat és nem jogosít fel arra, hogy bármit megtehessünk."

Ezek a szavak 2009. január 21-én Barack Obama első beiktatási beszédében hangzottak el. Az új amerikai elnök, úgy tűnt, hitet tett amellett, hogy visszafordítja a 2001. szeptember 11-e után, George W. Bush elnöksége alatt megindult folyamatot, ami az USA biztonságának nemes célja érdekében szinte bármilyen, olykor a törvényesség és az erkölcs határát súroló vagy át is lépő eszközt megengedhetőnek tart.

Itt olvashatod tovább...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paxamericana.blog.hu/api/trackback/id/tr7412007870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása