Bostoni teadelután (2008)

2016. november 26. 00:11 - Felcsuti Balazs

Nemcsak elnökre és kongresszusi delegáltakra fognak szavazni a bostoni fővárosú Massachusetts állam polgárai november 4-én. A választók véleményt formálhatnak az állam által kivetett személyi jövedelemadó eltörléséről is. Amerikában a szövetségi jövedelemadón kivül a legtöbb állam is szed polgáraitól SZJA-t. Massachusetts-ben ez az adó a kereset 5.3%-a.

Hogy mekkora érvágas lenne Massachusettsnek az SZJA eltörlése, azt misem bizonyítja jobban, minthogy ez az adó az állam éves bevételeinek 40%-át képezi, mintegy 12 milliárd dollárt. Ez a drasztikus lépés közalkalmazottak ezreinek munkáját szüntetné meg és rossz esetben akár fizetésképtelenné is tehetné az államot. A kevesebb rendőr miatt romlani fog a közbiztonság, a tanárok elbocsátása következtében túl nagy létszámú osztályokban fognak tanulni a gyerekek, a romló infrastuktúrájú utakon nőni fog a balesetek száma és több haláleset lesz mentőre, tűzoltóra várva.

Itt olvashatod tovább...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paxamericana.blog.hu/api/trackback/id/tr9811998960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása