Obama és Hitler (2008)

2016. november 26. 04:09 - Felcsuti Balazs

“Nem lehetünk elégge óvatosak. Emlékezzünk csak arra, hogy Adolf Hitlert is demokratikus úton választották meg Németországban. Én nem hasonlítom [Barack Obamát] Hitlerhez, csak annyit mondok, hogy megvan rá a lehetőség.” ***

A fenti mondatok nem akárkinek, hanem az amerikai kongresszus alsóházának egyik választott képviselőjének, Georgia állam egyik republikánus küldöttének, Paul Broun-nak a szájábol hangzottak el. A szövegkörnyezeti hűség kedvért áruljuk el, hogy Broun Obama azon, még egy júliusi beszédében felvetett ötletét kritizálta ilyen hevesen, amelyben az akkori elnökjelölt egy civil karhatalom létrehozására tett javaslatot, amely részben átvenni lenne hivatott a két háborúban kimerült hadsereg nemzetvédelmi feladatait.

Itt olvashatod tovább...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paxamericana.blog.hu/api/trackback/id/tr8811999058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása